Бизнес сайт, направен на HTML / CSS

Бизнес сайт, направен на HTML / CSS е най-новият ми проект, с който много се забавлявах. Сайта е за Автосервиз за софтуерен чип тунинг в Пловдив и Пазарджик. Сигурно не сте чували за подобно нещо, тъй като в последните 6-7 години вече се използват предимно CMS системи за изработка на сайтове. Фирмите масово го предпочитат, тъй като изработка на сайт на WordPress от 15-20 страници, става за 3-5 дена. На HTML сайта се изгражда като едно цяло. Това означава, че трябва да имате концепция за сайта си до последната подробност. Най-важното – да ни дадете всички необходими материали за изработка. Времето за изработка на сайт на HTML може да отнеме около 20 дена и до голяма степен зависи от клиента и неговата готовност с материалите.

Бизнес сайт, направен на HTML и CSS


Плюсовете да имате такъв сайт са огромни, но никой вече не си прави трудът да ги прави изцяло на HTML / CSS. Остават фирмите които предлагат писани сайтове, тъй като използват рамката и вътре надграждат с функционалност. Както и ние в случая сме направили.


На пръв поглед това е един много семпъл сайт, който има ролята на портфолио с услугите на фирмата. И е точно така. В него няма нищо излишно. Има меню, с което клиента да навигира из сайта и да се запознае с дейността на фирмата. Съответно има страница с контакти, от където може да се свърже с тях или да ги намери на картата в Гугъл. Просто, нали? Ще се учудите колко малко ви трябва, за да имате своето присъствие в интернет и клиентите да ви откриват. Не си мислете, че като имате сайт за един куфар пари и той ще ви направи богати. Ами няма. Важното е какво предлагате – каква е услугата, на каква цена, давате ли гаранция и прочие….

Бизнес сайт, направен на HTML и CSS

Други сега ще питат – ама на нас ни трябва онлайн магазин с много функционалност. Да, тогава правим онлайн магазина на CMS система като WORDPRESS и WOOCOMMERCE, тъй като те имат всичко необходимо, за да работи перфектно за онлайн магазин. Ще се изработи много по-бързо и ще струва по-малко пари.


Защо да изберете сайт, направен на HTML?

Предимства:

  • Изключително лек и бърз – зарежда за по-малко от 1 секунда. Съответно преминаването на страница на страница е за не повече от 1 секунда за всяка.
  • Заема по-малко от 1GB на хостинга – моят проект е заел 80MB. В сравнение с онлайн магазин на CMS, който достига 10GB.Какво да продавам в онлайн магазин
  • Няма излишна функционалност – няма какво да обърка клиента или да се зарежда постоянно на заден план
  • Не изисква база данни – не изисква голям и скъп план за хостинг
  • Не изисква високи системни параметри от сървъра – той буквално не използва никакви ресурси
  • Броят на файловете на сървъра сигурно са по-малко от 100 бр. За сравнение на един WordPress, които са не по-малко от 3000 бр. и с всяко инсталирано разширение или тема растат със стотици нагоре.
  • Перфектен е SEO, тъй като има всичко необходимо в кода си. Едно от първите предимства е, че можете да напишете десетки ключови думи и фрази за оптимизация, докато при едно от най-известните разширения на WordPress, позволява само една фраза или дума. Ако искате повече – плащате годишна такса.
  • Безплатни темплейти – стотици във всякакъв вид и тематика. Достатъчно модерни и красиви, за да отговорят на изискванията ви.
  • Няма хакерски атаки – на практика няма какво да му хакнат, тъй като няма функционалност. А дори и да имате нужда от възстановяване – то файловете са постоянно на разположение и се качват на сървъра за 2 секунди и отново сте онлайн.
  • Няма месечна поддръжка – това означава, че парите си ги спестявате. CMS системите изискват постоянно наблюдение и обновяване на ядрото заедно с всичко друго в нея. При HTML сайта няма какво да обновявате. Той просто работи!

Този тип сайт може да бъде подходящ за вас, когато са ви необходими 20-30 страници с информация и няма да обновявате често сайта си. Това означа статичен сайт, които рядко ще имат нужда от добавяне на нова информация. Естествено може да се добавя и то много, но поддръжката в случая е много бавна и трудоемка. Мен ако питате, всичките му предимства изместват този факт.


Колко струва поддръжката на сайт на HTML и CSS?

Зависи какво трябва да се промени в него. Има елементи, които се добавят за 10-тина минути и такива промени, които ще се наложат преработка на всички страници. За това тук не може да се даде конкретно време или цена за направени промени.