Брандиране – Изработка на Лого

Заявете себе си! Това сме ние! Тук сме! Търсим точно теб! Предлагаме, това което ти трябва! Това изразява вашето лого и слоган. Ние ще ви ги покажем.

Изработка на лого и защо е важно да го имате? Това е вашият подпис, печат. Това е Изработка на Логовашият виртуален бизнес отпечатък. Логото се използва винаги и навсякъде, където присъствате в интернет. В сайта ви, социалните мрежи, по банери и снимки… То може да бъде цялото име на сайта или марката, която искате на наложите. Също така може да представлява съкратена форма от една буква със символ или графична фигура. Естествено да не забравяме цветовете, които ще го направят забележимо и запомнящо се.


Бранда ви носи послание

Тук ще вмъкна нещо важно – лого и бранд се налага, когато бизнесът ви носи послание. Не само чрез лого. То не е нужно да бъде изключително цветно, модернистично. Посланието, което носите, ще направи логото и бранда ви известен. За пример ще дам едно от най-семплите лога в света – това на телевизия National Geographic, което е един жълт правоъгълник. Но то познава ли се в целия свят -Да! Те имат мисия, имат послание и с години го показват по целия свят.

Друг пример е логото на Pepsi, което е един кръг в комбинация от 3 цвята. Има ли човек, който да не го разпознава – Не! Където и да го мернете, дори без надписите, знаете че е то.

Изработка на Лого


Спецификата на бизнесът ви ще определи това как да изглежда вашето лого. Вариантите и комбинациите могат да бъдат много, но насоки ще вземем от вашият продукт или услуга. Да речем, че имате онлайн магазин за дамско бельо. Ето ви нагледен пример.Тук целта е да се наложи цялото име, което е домейн на онлайн магазина и заедно с това веднага става ясно каква е тематиката на сайта. В същото време, където и да бъде поставено това лого, то веднага показва на клиентите какво ще намерят в онлайн магазина. При превръщането на домейна в бранд / марка е, клиентите ви ще го запомнят и при търсене в интернет ще го напишат по различни начини, но вие ще излезете в резултатите и клиентите ви се връщат. Пример в следващата снимка за търсене в Google на онлайн магазин Kapriz.eu

Тук е момента да се похвалим, че този онлайн магазин за бельо е наш проект от 2015 г. Поддържаме го и правим SEO, за да постигне тези резултати.


Естествено това може да бъде и друга дума или фраза, която изберете, но това според нашият опит е най-запомнящата се комбинация – домейна, марката ви и заглавието на сайта да бъдат еднакви. После правим комбинация със символ и цвят, което да го направи забележимо за очите.


Правилното послание

После идва слогана или мотото на бизнеса ви. Това е кратка фраза, която веднага поднася вашето послание и мисия. Да речем, че имате фирма за почистване. Обикновено се пише почистваща фирма, но слогана който е по-подходящ да върви под логото ще е Изработка на Лого „Ние носим светлина в домът ви“ или нещо друго от този сорт. Целта на слогана / мотото ви е да покаже на клиентите отношение към тях. Не просто, ние ви предлагаме това, а да кажете по различен начин – „Ние даваме резултати. Ние даваме усещане. При нас ще намерите, това което търсите“.

Замислете се за всички реклами, които сте виждали по телевизията и ще чуете в края им тяхното послание. Всички те са измислени по този красноречив начин, за да покажат загриженост, отношение и качество. После идва изгодната цена, но клиентите са склонни да платят и повече, ако им покажете че ще им предложите повече от останалите. Казвам го и от професионален опит.


Работата ви носи резултати

На финала ще кажа, че да се изгради марка / бранд се иска години усърдна работа, за Изработка на Логода се наложи, да се запомни. В крайна сметка говорим за хиляди – милиони клиенти, до които трябва да достигнете, за да ви видят и запомнят. Пак ще се върна на примерите за големите фирми и марки на българският пазар, които от 5 – 10 – 15 години работят по своите продукти и услуги. Стараят се да се развиват, подобряват и влагат постоянни ресурси във всякакъв тип реклама. Това не трябва да ви плаши, а напротив! Трябва да ви стимулира да работите за бизнеса си и да следвате примерите, които имаме у нас и тези в световен мащаб. С ресурсите, които предлагаме и възможностите на интернет във всеки аспект, това е постижимо и възможно. Не се колебайте да ни потърсите!