Какъв домейн да избера за сайта си?

Какъв домейн да избера за сайта си е важен въпрос, върху който трябва да помислите добре. Ние можем да ви помогнем в избора на домейн. Като вземем в предвид целият ни опит и проекти, направени във времето, имаме наблюдения за това кои домейни са по-добри, по-подходящи, запомнящи се … Зависи в каква сфера работите. Какво ще предлагате?  Ще правите ли брандирани опаковки в последствие? В момента се сещам за няколко неща, върху които трябва да помислите и да решите:

  • Дали предлагате услуга?
  • Предлагате продукт?
  • Ще налагате ли марка?
  • Дълъг домейн с ключови думи в него?
  • Къс домейн, който има по-скоро неангажиращ характер?
  • Към какъв пазар се ориентирате?
  • С името на фирмата си ли ще работите?
  • Домейн, който описва дейността ви?
  • Домейн, описващ продукта ви? …

Защо е важен избора на домейн?

Като за начало, трябва да си отговорите поне на тези въпроси. Защо е важен избора на домейн? Първото и най-важно нещо е, че не можете да го смените. След като се изработи сайта, ще са ви нужни години, за да успеете да го наложите и хората да ви разпознават. Домейна е това, което хората виждат и запомнят. Спечелили сте позици в търсачките от SEO оптимизация. След толкова труд и похарчени средства, не можете да си позволите да го смените. Това на практика означава нов сайт, който хората и търсачките не познават. Започвате от самото начало. И не, няма други варианти. Някои от нашите колеги правят страшни гимнастики при смяна на домейн, за да запазят постигнатото след години работа. Истината е, че не можете да запазите всички спечелени дивиденти и ще претърпите загуби.


Не правете това вкъщи!

Но пък, ако решите във времето да сменяте домейн, то това си е ваше решение и ще трябва да приемете всички негативи. Лично ние, не ви го препоръчваме по никакви причини. По-добрият вариант е да си направите втори сайт и да работите върху него, както при първият.

На разположение сме за вашите въпроси! Каквито и решения да вземете, първо попитайте. Разбираме, че за вас това са непонятни неща и имате нужда от информация. За това сме на разположение за всякакви въпроси. Сигурна съм, че ще намерим най-добрите начини за работа и ще направим проектите ви успешни.

Прочетете и другата ни свързана статия Как да избера хостинг за сайта си?