Какъв хостинг да избера за сайта си?

Какъв хостинг да избера за сайта си? Това е един от първите и основни въпроси, преди да започнете с изработка на сайт. Чуденката ви може да е голяма, когато нямате никакъв опит и познания по въпроса. Истината е, че това е наша работа и ние сме тези, които трябва да ви насочат. На практика ние ще използваме хостинга, за да изработим сайта ви и е наша грижа той да работи добре. Далеч по-важен е въпроса Какъв домейн да избера за сайта си?

Критериите за една хостинг компания не са малко, но и самите компании вече са много и конкуренцията ги превръща в добри. Така че, можете да срещнете доста противоречиви мнения.


Важните неща при избор на хостинг

Ние как избираме хостинг? Първото и основно нещо за нас е, да има постоянна връзка с хостинг Как да избера хостинг за сайта си компанията и възможно най-бързата реакция при възникнали проблеми. Разбира се, това ще бъде наша работа, когато изберете нас за партньори за своите проекти. При възникнали проблеми, ние ще сме тези, които ще се свързват с хонтинг компанията и ще ги решеваме. Вие дори и да искате, няма да можете, тъй като това изисква специфични знания. Тази услуга ще бъде включена към поддръжка на сайт и ще бъдете спокойни за постоянната и непрекъснатата му работа. Ето защо постоянния съпорт е от изключително значение.


Второ нещо, по което се ръководим при избор най-добрият хостинг, са системните ресурси, които ни предоставят. От това ще зависи колко сайта ще могат да бъдат разположени на един хостинг план, колко поддомейна, колко файла ще могат да бъдат качени… Имат ли добре подреден и разбираем контрол панел…

Всичко това и още много други вътрешни фактори, които засягат начина на работа на сайта. На практика вече говорим за технически спецификации, които няма нужда да ви обеснявам и не е нужно да ги знаете. За това сме ние и като разработчик на сайтове знаем на какво да обърнем внимание.


Колко струва хостинг за сайт

Не на последно място е цената за хостинг, която ще плащате. Цените могат да бъдат и високи и Как да избера хостинг за сайта си ниски, но винаги може да има уловка за евтиният хостинг. Веднага се сещам за следното – като нов клиент купувате хостинг за 1 лев до края на годината и втората година е 200лв. Меко казано ще стане неприятно. Разбира се, има го и момента, в който сте много доволни от хастинга, тези пари ги печелите лесно и не ви е проблем да ги платите. Избора ще бъде ваш, но трябва да се предвиди.


На българският пазар има няколко фирми, които вече години наред са се доказали, като качествен доставчик на хостинг и домейни. Естествено и ние имаме предпочитания, тъй като имаме и лични проекти, които работят от години. Та дори и сайта, който сте отворили в момента 😀

В крайна сметка, като извод, не го мислете хостинга. Ние ще ви насочим и ще ви помогнем в изборът му. Вашата работа ще е да се съсредоточите в изграждането на сайта и ще имате много други неща за правене.