Как да създам успешна бизнес страница във Фейсбук?

Как да създам успешна бизнес страница във Фейсбук? Създаването на фейсбук бизнес страница изглежда едно от най-лесните неща, които можете да направите, за да рекламирате бизнеса си. Но… тъй като ще представлява бизнеса ви има неща, с които трябва да се съобразите. Има някои основни атрибути, които трябва да са направени много точно, за да има ефекта, който търсите.

Най-важната дума тук е ПРЕДСТАВЛЯВА. Съответно тя трябва да бъде изградена така, че да спечели доверието на клиентите ви още с отварянето й. Да попълните всяка необходима информация за бизнеса си и фирмата. Виждала съм десетки бизнес страници, които са просто направени, за да ги има. Пренебрежението към личното ви бизнес пространство ще донесе негативи, които ще понесете. Смятайте, че това, което ще изброя по-долу и то липсва, е слабост в бизнес страницата ви.


Правилното име

Първото е какво име ще изберете за бизнес страницата си? То трябва да казва достатъчно и в същото време да е запомнящо се. Тук идва момента, в който да прецените колко дълго да бъде и какво точно да напишете. Да речем, че имате сладкарница. В този случай е ясно, че думата „сладкарница“ ще присъства в заглавието и съответно името й. Някои обаче ще решат да напишат „Бутикови торти и сладкиши на мама Дори“. Това се помни трудно. По-добре ще е да се казва „Сладкарницата на мама Дори“, а това че предлагате бутикови торти, ще се съдържа в описанието. Та извода е, че не е нужно всичко, което предлагате, да е изписано в заглавието. То трябва да е кратко и ясно. Да се разбира веднага за какво става въпрос. Всичко друго се пише в описание или в публикациите.


Тънкият момент при избор на заглавие идва тук – чрез него можете да се класирате и на позиция в Гугъл. Това в последно време е трудно, но не е невъзможно. За това трябва да се вземе в предвид и да комбинирате всичко в едно. Ако сте решили сами да създавате профил във Фейсбук, сами да изграждате визията си и да се рекламите, ще е необходимо да проявите повече творчество.


Кажете къде се намирате

Второто изключително важно нещо е адреса на фирмата, магазина, кантората … Абсолютно задължително е, освен за тези, които продават онлайн. Адреса е един от атрибутите, които създават доверие у клиента. Да могат да ви намерят и да ви посетят на място за покупка, консултация или друго… За онлайн магазините или други типове подвижен бизнес, то тогава напишете фирмата си и основни данни за нея. Всичко, което може да създаде добро впечатление е огромен плюс.Всички канали за връзка с вас

Добавете телефон за връзка, мейл и уеб сайт. Така ще могат да се свързват с вас по всички възможни начини.

Бутон в заглавната част – Фейсбук дава няколко възможности за него. Да напишете телефон, да прехвърли клиента в сайта ви и да разгледа всички услуги и продукти или да ви пише директно в месинджър. Няма значение какво ще изберете, важното е веднага да отвежда клиентите на място за връзка с вас.Подходящата визия казва всичко

Добавяне на снимка на корицата за визията на страницата. Тук може да се направят много варианти като дизайн, който да съдържа основна информация. Снимка на екипа, на работното място, промоция, оферта … Най-хубавото е, че постоянно може да се сменя и да правите акценти за период от време. Това е огромно предимство, за да покажете нещо моментално с отварянето на страницата си.

Тънкият момент е – да знаете как да го направите, така че да има ефект с дизайн или с послание.


Снимката за аватар – тук също може да се варира в избора на снимка, но най-удачно е това да бъде логото ви. Дори да не сте фирма – то изберете и направете някакво. Логото е това, което ви отличава от останалите.


Представете услугите си

Добавяне на услуги в раздел „Услуги“. Това е прекрасна възможност за всеки тип бизнес, за да напишете всичко необходимо, за да се представите. За това не трябва да пренебрегвате нито един параграф, който ви предоставя Facebook. Дайте максимално повече информация за дейността си или начина си на работа.Снимките казват повече

Снимки – добавете повече снимки. На продукти, работен процес, екипа си, изобразителни, реални … В тази категория всичко е възможно. Дори за онлайн магазините има възможност да се сортират в албуми и така по-лесно да се открива даден продукт. Важното е да е подредено и бързо достъпно, а не разбъркано.


Май дойде момента да пуснете няколко публикации. Първоначално запълнете с 10-тина публикации страницата и тогава поканете приятели, за да я харесат или последват. С празна страница няма да направите голямо впечатление, а и никой няма да разбере за  какво става въпрос.


Свежото съдържание държи ключа към успеха

От тук нататък започва истинската работа…. И тук произлиза отговорът, който ви интересува – Как да създам успешна бизнес страница във Фейсбук? С постоянно обновяване на бизнес страницата. За онлайн магазините това се прави по няколко пъти на ден – нови истории, нови продукти, снимки, промоции… Активността трябва да бъде постоянна и тогава ще видите резултатите, които търсите. За бизнес страници с услуги – периодично през 2-3 дена, но трябва да има. Сега тук сигурно ще ме питате – какво толкова да публикувам? Ще трябва да бъдете креативни и да измисляте постоянно ново съдържание за публикации. Иначе страницата изглежда зарязана и информацията в нея остаряла.


Спокойно можете да се поставите на мястото на клиентите си, защото и вие като тях сте потребители. Представете си как влизате в дадена страница и виждате публикация от 2.02 , а днес е 20.09.. Е? Не изглежда добре, нали? Така че, от изключително значение е да сте последователни и постоянни в работата си. Само тогава ще берете плодовете на успеха от интернет.


Да имате бизнес Фейсбук страница е ежедневен и постоянен ангажимент. Ако имате уеб сайт, то той не се налага да бъде обновяван ежедневно, нооо бизнес страницата всеки ден. Само така ще създадете успешна бизнес страница във Facebook, която да продава.

Ние предлагаме услугата за поддръжка на Фейсбук бизнес страници и ако смятате, че това е непосилна задача за вас, то можете да ни потърсите. Заедно можем да изградим добре работещ онлайн бизнес.


Не отлагайте плановете си за утре! Вече растеж!