Маркетинг стратегия

Лесно е, когато знаеш как! Маркегинговата стратегия е нещо чудно, когато се прави по точният начин. Мислим – Действаме – Постига ме!

Маркетинг стратегия за малък бизнес
Маркетинг стратегия за малък бизнес

Маркетинг стратегия = Бизнес план. Важното е да кажем още в началото, че когато се прави маркегингова стратегия, то това е бизнес план за 1-2-3-4-5 години напред. Зависи от това какви цели си поставяте и как могат да се постигнат в дългосрочен план.

Маркетинг стратегията или вашият бизнес план обхваща всичко, което ще се направи от нулата – самото начало. Тук ще направим една скица, така да кажем, на това как трябва да върви вашата стратегия и как ще я осъществим заедно. Естествено, това е само примерен план, тъй като спецификата на всеки бизнес ще определи какво точно трябва да се направи. Няма точна рецепта, която да ви дадем. За това първо ще се обадите на нас и ние ще дадем вашите насоки.

Принципите за реклама и развитие на стартиращ бизнес или бизнес, който вече сте създали и имате нужда от популяризация, са еднакви. Да започваме!


1. Да чуем първо вас

Как вие ги виждате нещата в бъдещето – какво искате да постигнете. Важно е първо вие самите да имате яснота, сами за себе си, какво искате да постигнете. Дали ще продавате продукти на дребно, дали на едро? Може би и двете едновременно? Ще предлагате услуга, която във времето ще усъвършенствате и след 2 години ще имате цял екип във фирмата си? Направете кратък план за това как вие ги виждате нещата. Какъв бюджет сте приготвили за реклама, сайт, поддръжка, наем, персонал … Тези и още важни въпроси, на които заедно ще намерим правилните отговори. Всичко след това ще бъде по-лесно.


2. Какво предлагате – Продукт или услуга?

Бизнес план за стартиращ бизнес
Бизнес план за стартиращ бизнес

В наше време и двете неща се продават в интернет, независимо по какъв начин. С разрастването на мрежата и възможностите, които предлага, можете да продадете всичко. Разликите идват при начина на представяне на продуктите и услугите. Продукти се продават в онлайн магазин, който можем да ви изработим с една от най-използваните системи в света. Услуги се продават чрез динамични бизнес сайтове тип блог, с които постоянно можете да се разраствате. Всички, сайтове които изработваме, са с неограничен капацитет за развитие. Това рефлектира върху вас – имате неограничени възможности за развитие.


3. Вашите пазари – Начини за продажби

Как ще продавате услугата си или продукта си? В онлайн магазин? Дали ще ви направим един сайт блог, с който да се популяризирате? За ваша радост начините за реклама и откриване на нови клиенти са много и ще можете да се възползвате от всички, благодарение на работата ни. Веднъж намерим ли вашата пазарна ниша и клиенти, всичко се развива по ваш план.


4. Бюджет

маркетинг за реклама в социални мрежи
Маркетинг за реклама в социални мрежи

Да определите с какъв бюджет ще се разраствате. Тук визираме изработка на сайт, SEO на сайт, рекламни кампании в социални мрежи и Google Ads. Важно за парите ви – не е нужно да започвате с хиляди левове инвестиция, след два месеца да свършат и да се откажете. За това ние сме тук! Ще разпределим бюджета ви разумно, за да започнем плавно и умерено. Ще намерим начини да стартирате с малка инвестиция, която ще започне възвръщаемост възможно най-бързо.

За пример ще дам едно подсилване на публикация във Facebook, която може да бъде на стойност 10 лв. за 2-3 дена. В зависимост от това каква е публикацията, тя може да ви доведе клиент, харесвания на страницата, обаждания … Така една рекламна кампания във Facebook ще ви струва около 200 лв. на месец и ще даде добри резултати.


5. Да намерим вашите клиенти

Според спецификата на бизнеса ви, ще можем да ви дадем насоки къде ще бъдат най-успешни продажбите ви. Чрез SEO на сайт и позициониране в мрежата, чрез социалните мрежи или всичко заедно.


6. Проучване – най-ценното нещо е информацията!

Как да стартирам бизнес
Как да стартирам бизнес

Проучване на пазарната ниша и конкуренцията. Това винаги е било най-важното нещо. Как работят другите, как продават, на какви цени.. Разбира се, това са водещи въпроси, за да сте конкурентно способни. Можем да ви набавим и тази информация и ще бъдете актуални сред клиентите си. Повече за тази услуга можете да прочетете в статията ми от линка по-горе.


ВЕЧЕ РАСТЕЖ!