Проучване и анализ на пазарна ниша

Най-важното нещо преди да започнете свой проект и да стартирате бизнес – ИНФОРМАЦИЯТА. За това предлагаме проучване и анализ на пазарната ниша, в която сте се насочили. Това ще ви даде насоки къде има повече от вашите клиенти, къде да стартирате рекламна кампания. Как да изградите уеб сайт и колко средства ще ви трябват за SEO оптимизация и да излиза на по-предни места в търсачките. От тук ще стартира и маркетинговият ви план, който ще разгърнете в последствие. Дали е по-добре да се насочите в определен град, за цяла България или в световен мащаб … Каква е конкуренцията във вашата ниша и да се предвидят стъпки как да ги изпреварите или да достигнете тяхното ниво.


Отговорите на тези и още много други въпроси, които ще ви спестят доста главоболия. Много лош подход е да стартирате бизнес и тепърва да се чудите къде ще рекламирате, тепърва почвате да правите сайт, да търсите места за реклама… Но вече сте похарчили доста средства и не са останали за най-важното – сайт и реклама. В наши дни е по-лесно от всякога да разберете всичко това и още много други неща, които се намират в интернет. За това ние можем да ви намерим цялата необходима информация и да стартирате бизнеса си с огромна доза сигурност и разпределение на бюджета си в разумните посоки.

Мога да кажа, че това е началото на маркетинговият план, който ви е необходим за стартиращ бизнес. От тук нататък нещата вече ще изглеждат много по-ясни за инвестициите ви. Да речем, че сте заделили някакъв бюджет за собствен бизнес и искате да ги вложите разумно, то това е най-добрият ви подход – първо да се информирате подробно и тогава да инвестирате.


Ако си задавате тези въпроси, значи е време да ни потърсите:

  • Какво да продавам онлайн от вкъщи?
  • Какво мога да продавам във Фейсбук, Инстаграм, Ютуб ..
  • Как да продавам в Гугъл?
  • Какво мога да продавам без инвестиция?
  • Къде да продавам онлайн?

По-надолу ще ви дам примери  за това – как можете да започнете бизнес от вкъщи или дистанционно, без да правите големи инвестиции. Това ще е резултат от правилното пазарно проучване, което ще имате още от началото.

Какъв бизнес мога да развия онлайн?

Можете да развиете малък бизнес от вкъщи, а дори и да се разрасне във времето. Сега възможностите са много и можете да развиете и афилиейт сайт или дробшипинг, които ще продават без да инвестирате пари в стока. Да развиете онлайн магазин с ръчно изработени предмети от всякакъв характер – картини, сувенири, плетени или дизайнерски дрехи … Възможностите са неограничени.


Също така, с развитието на уеб сайтовете на големите фирми, много от тях предлагат партньорски програми B2B. Това ще рече, че можете да станете партньор, на която фирма поискате. Те ще ви дадат дилърски цени, правите сайт онлайн магазин и започвате да продавате техните продукти. Ще влагате пари само, когато ви поръчат определени неща. Ето ви един от най-бързите начини да започнете да продавате в интернет без стока. Ще имате разходи преди това – за изграждане на интернет магазин, да регистрирате фирма и започвате. Сега дори не ви е нужен и касов апарат.


На подобен принцип работят афилиейт сайтовете и дробшипинг онлайн магазините. При афилиейт сайтовете взимате процент при направена продажба. При дробшипинг онлайн магазините вие вземате стоката от магазин или склад и я пращате от ваше име към крайният клиент. После получавате всички пари от продажбата си. Друг случай е, при определени уговорки с фирмата, с която работите, изпраща поръчаните продукти към крайните клиенти. В крайна сметка вие ще получите само печалбата, без да сте мръднали от вкъщи.


За всичко това можем да направим проучване и да ви съберем необходимата информация, за да стартирате по най-добрият начин. С минимална инвестиция, с минимален риск за загуба на средства и ще ви подсигури добър старт за няколко месеца.


Ние ще намерим отговори им и ще реализираме заедно вашите проекти. Не отлагайте плановете си за утре! Потърсете ни още днес! Вече растеж!