Управление на реклами в Социалните мрежи

Вие сте звездата и всички ще знаят това! Да ви направим известни веднага! Пътя към успеха има много кръстовища и това е едно от основните във века на дигиталното развитие. Успехът е на една социална мрежа разстояние. Осмели се!

Когато започнахме преди 10 години, социалните мрежи тъкмо започваха своето развитие у нас и не предлагаха кой знае какви възможности. Тогава можехме да си направим една бизнес страница и евентуално реклама. Сега обаче …. нещата стоят мноооого по-различно. Развитието на социалните мрежи претърпя огромни мащаби и сега предлагат цели канали за развитие на бизнеса чрез Реклама в социалните мрежи, бизнес страници и още много функции…

реклама в социалните мрежи


Освен функционално, социалните мрежи се сдобиха с хиляди и милиони потребители, до които сега можете да достигнете чрез рекламна кампания. Социалните мрежи, които използваме ние като канали за реклама са Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn, Twitter, YouTube. Някои от тях използваме само като бизнес профил и е безплатно. Това обаче няма никакво значение – клиентите са си клиенти.


Възможностите са много с реклама в социалните мрежи

Сега за рекламите в Facebook и Instagram конкретно. Функциите за настройки на тези реклами са много. Начина, по който може да изглежда рекламата ви също. Дали ще бъде промоционален банер за определен период или продукт. Дали ще бъде слайдер с продукти от онлайн магазина ви … Дори видео клип, с което имате уникална реклама с лично послание. Начина, по който може да изглежда е разнообразен. Виждали сте ги, така че знаете колко привлекателни могат да бъдат. Това им е хубавото, че са визуални. С банер за промоции бихте постигнали много по-високи резултати, когато привлечете внимание с ексклузивна визия. Можете да рекламирате продуктите си или бранда си самостоятелно. Да рекламирате блога си и самите вас като личност … и още много…


реклама в социалните мрежи

Важното е какви параметри ще й зададем. Да изберем правилната аудитория като я таргетираме по множество параметри и да открием вашите клиенти. Разбира се, това минава през обстойно наблюдение за това как работи вашата реклама. Какво е поведението на потребителите. Всяко нещо в подробност ще ни даде ценни насоки как да управляваме вашите реклами в Facebook и Instagram.

Да удвоим потенциала


За двете социални мрежи Facebook и Instagram могат да се направят отделни рекламни кампании. Естествено това е по-добрият вариант, защото можем да разберем къде има повече от клиентите ви и да насочим усилията си в тази насока. Естествено в двете реклами ще заложим различна маркетингова стратегия с различни банери, ключови думи, различни настройки… Това ще ни даде двойно повече насоки и ще преценим на кое да наблегнем и кое да изключим. Рекламата ви ще бъде ефективна и печеливша.


Постоянството ражда успех

Не бива да пренебрегваме и подсилването на отделни публикации от страницата ви. реклама в социалните мрежиТова могат да бъдат различен тип публикации с интересна информация, които да доведат още харесвания на страницата ви и да набирате още потенциални клиенти. Всеки ден или седмица могат да бъдат подсилвани различни публикации с малък бюджет. Това ще създаде допълнително авторитет на самата страница. Едно е, когато страницата ви има 150 харесвания и съвсем друго 150 000. В очите на своите фенове това изглежда впечатляващо и ще знаят, че могат да ви се доверят. Тези публикации може да избирате вие с ваше съдържание или да ги създава наш специалист по маркетинг стратегия. По този начин ще имате постоянно мини реклама, която да достига до клиентите ви.


Да изберем най-добрата реклама за вас

Преди да си помислите, че това ще ви струва много пари и не е за вас, можем да ви кажем следното. Не е нужно да започвате с голям бюджет. Можете да започнете с малко и постепенно да увеличавате рекламния бюджет. Също така един от вариантите ви е да започнете с едната социална мрежа и след това да включите другата. Дори да не започнат хилядите продажби, знайте че клиентите ви са ви видели. Много от тях ще харесат страницата ви и след това няма да се налага да плащате реклама, за да стигнете до тях. В този смисъл можете да се насочите предимно към подсилване на отделни публикации и да събирате фенове.


Цена за управление на рекламна кампания във Фейсбук, Инстаграм, Гугъл …

При нас цената е конкретна за всяка отделна кампания и вид реклама. Ще ви дадем точна цена за работа, когато ни предоставите конкретни параметри за рекламата, която искате да бъде съставена. Принципът, на който работим е такъв, защото всяка реклама е различна и изисква различен подход. От тук и времето за управление на рекламна кампания може да продължи различно – с часове, с дни..

Освен настройките, за които е ясно че ще се направят, наблюдението на рекламата и анализите от нейната ефективност е другият определящ фактор за това колко ще струва управлението на реклама във  Facebook, Instagram, Google. Това е от изключително значение, ако искате рекламата ви od става все по-ефективна. Когато се натрупат определено количество данни, ние ще ги съберем и анализираме. След това ще решим дали да използваме нов начин за управление на рекламата или ще оставим нещата, както са, стига те да работят.


Анализ, проучване, маркетинг план

Препоръчвам ви преди да се впуснете в реклами или други разходи, да прочетете статията ми за проучване на пазарна ниша. Моето мнение, като човек занимаващ се с бизнес от толкова години, че това е първото нещо, което трябва да направите. Анализа на пазарните възможности ще ви даде изключително важни отговори за това как да стартирате, към какво да се насочите, как да действате…


Да направим план заедно!


Възможностите са разнообразни и винаги можете да ги обсъдите с нас. Да намерим най-доброто бизнес решение точно за вас! Не отлагайте плановете си за утре! Вече растеж!