Свързване на сайт с Google Search Console

Свързване на сайт с Google Search Console е още една възможност да следим развитието на вашият сайт. Казвам още една, тъй като имаме и услуга за свързване на сайт с Google Analytics, която също трябва да прочетете. Защо ви трябва? Защото информацията винаги е важна и полезна. Google Search Console дава изключителна информация, която е по-скоро технически насочена за здравето и развитието на сайта ви. Тя е насочена към поддръжката на сайта и СЕО / SEO оптимизация за Гугъл.


Някои от нещата, които виждаме тук са:

  • карта на сайта
  • индексирани странициСвързване на сайт с Google Search Console
  • страници, които не са индексирани
  • посещения в сайта от мрежата
  • ключови фрази
  • най-популярните страници
  • използваемост на сайта
  • ефективност на страниците… и още и още…

Както вече казах, това е по-технически насочена информация, с която обикновено разбираме как работи сайта. Винаги е добре да имате регистрация на сайта в Google Search Console и да използвате натрупаната информация за анализ и развитие на бизнеса ви. Другите функции използваме, за да се справяме с евентуално възникнали грешки или конфликти в търсачката. От изключително значение е защо не индексира добре сайта ви. Ще рече – не се класирате добре и има наличие на някакви грешки или проблеми. Това, което ви е най-важно в крайна сметка – да се класирате в челните позиции на Гугъл. Е, от тук четем дадената информация и решаваме проблемите. Това е част от СЕО / SEO оптимизацията за Гугъл.


Регистрация в Google Search Console е абсолютно необходима, когато правим поддръжка на сайт. За съжаление не можем да създадем сайт и да го оставим на милостта на търсачката, без постоянно да наблюдаваме как работи той. Винаги ще се появят някакви дребни нещица, които имат нужда от корекция. За това винаги правим комбинирана оферта и цена за поддръжка на сайт, която включва и регистрация на сайта в Google Search Console + всичко друго.


Същото нещо се отнася и когато искате да направим регистрация на сайт в търсачките. Там нещата изглеждат по аналогичен регистрация на сайт в търсачки начин с малки разлики. Bing, на пример, има и някои допълнителни или различни опции за наблюдение работата на сайта в търсачката. Но те се отнасят до самата търсачка, която има малко по-различни изисквания като техническо изпълнение. По-важното е, че чрез регистрация на сайта в различните търсачки, ние знаем как работи сайта, как се класира, как ви намират или защо не ви намират …


Всички тези въпроси и още много други отговори намираме там. Те засягат тясно СЕО / SEO оптимизацията на сайта. Сега евентуално ще придобиете повече представа в каква симбиоза се налага да работят всички тези неща. За това в една друга статия Поддръжка на сайт и SEO оптимизация бях казала – SEO оптимизацията на сайт е цял процес, който е неизменно свързан с поддръжката на сайта. Обикновено клиента под поддръжка разбира обновяване на статии и нови снимки, но далеч не е само това. Под повърхността на добрата работа на вашият сайт стоят десетки / стотици часове, прекарани пред монитора, за да наблюдаваме всичко това. И то далеч не се изчерпва с написаното тук, но няма да изпадам в технически подробности, които са наша работа.


Надявам се да сте разбрали защо е важно. Всичко е важно. Още от изработката на сайт, СЕО / SEO оптимизация за Гугъл и другите търсачки и месечната поддръжка на сайт. В интернет нещата работят с различно темпо, от това в реалният живот. Ето защо трябва да поверявате всички тези задачи на нас.

Не отлагайте плановете си за утре! Потърсете ни още днес! ВЕЧЕ РАСТЕЖ!