Управление на реклама във Facebook

Управление на реклама във Facebook изисква подготовка , преди да бъде пусната. Ще започнем с проучване. Това винаги е първото нещо, което правим. Информацията е най-скъпото нещо и ние се възползваме от нея максимално. Проучването се състои в това да проверим коя е вашата аудитория от клиенти и да се насочим към тях. Таргетирането е голям процент от успеваемостта на рекламата. Това ще ни даде първите насоки как да структурираме вашата рекламна кампания. Аз лично използвам комбинация от психология, SEO и опит от наблюдения. После идва оптимизирането на рекламата по време на кампанията за възможно най-добри резултати.Управление на реклама във Facebook, реклама във Фейсбук цена
Платена реклама във Фейсбук

Как се прави успешна реклама във Фейсбук

Как се прави реклама във Фейсбук, реклама във Фейсбук за малък бизнес
Реклама във Фейсбук за малък бизнес

Формулата за успеха на една рекламна във Фейсбук може да бъде различна всеки път – за всеки бизнес или продукт. При пускане на реклама във Facebook се взимат в предвид доста фактори, които да определят нейните настройки първоначално. В следващите 20-30 дена те могат да бъдат променяни няколкократно, за да дадат най-добрите резултати в края на месеца. Можем да пуснем дори няколко реклами, обединени в една рекламна кампания. Това ще ни даде още много насоки и някои от рекламите да бъдат спрени, а други подсилени още. За това рекламните ви кампании ще бъдат под постоянно наблюдение и ще ги оптимизираме винаги, когато има нужда. Това ще даде максимално добри резултати.


Как да продавам продукт или услуга с реклама във Facebook

Реклама във Фейсбук за стартиращ бизнес
Реклама във Фейсбук за стартиращ бизнес

Да продавате продукти или услуги във Facebook си е една класическа реклама с визуално послание и текст към него. Изображението, което ще имате за рекламата е най-големият процент за успеваемост. Това е първото, което клиента вижда и то трябва да предизвика неговото внимание. След това идва текста с вашето послание. За целта ще ви изработим банер, който да рекламира бизнеса ви. Може да бъде и комбинация от снимки от продуктите ви. Вариантите тук са много, но целта е една – да приковем вниманието на клиентите ви и да ги заинтересуваме от предложението ви. Те могат да бъдат променяни постоянно в рамките на рекламната кампания. В случай, че имате няколко реклами, те ще бъдат с различни изображения. Ще бъдат структурирани по различни начини и това ще ни даде най-добрите резултати.


Какви реклами мога да правя във Facebook?

Рекламите във Facebook могат да бъдат разнообразни и това зависи от вашите цели. Да речем, че имате онлайн магазин и искате повече посещения в сайта си и продажби. Рекламата ви може да е компилация от ваши продукти или един рекламен банер. Тя може да отвежда посетителите в сайта ви – в конкретни продукти, в които искате да ги насочите. Другите варианти са да ги приканвате да ви пишат в чата на страницата или да ви се обаждат. Това зависи от това какво предлагате и как искате да го продавате.

Реклама във Фейсбук ниски цени
Фирма за реклами във Фейсбук

Друг вид реклама във Фейсбук е подсилването на публикации, които пак са с цел да ги отведе някъде – в сайта ви, да ви пишат или да ви се обадят. Публикацията се оформя като реклама с банер и послание в текст.

Популяризиране на фейсбук страницата ви за повече фенове. Това е другият тип реклама, когато искате да натрупате повече харесвания и клиенти в страницата си във Facebook. Това пак е добър начин, за да развивате бизнеса си в социалната мрежа.

Популяризиране на бизнеса ви локално – за определен град. Да привлечете повече клиенти в магазина си. Да ги подканите да ви посетят, да разгледат асортимента ви или за да ги убедите на място, че имате най-изгодните предложения за тях.

Всички видове реклами, могат да бъдат комбинирани и пак казвам – всичко зависи от целите ви. За това сме тук – винаги можете да ни потърсите и да направим маркетинг стратегия за рекламните ви кампании в социалните мрежи.


Как да разбера имам ли продажби в сайта от рекламата във Facebook?

 Подсилване на публикация във Фейсбук
Подсилване на публикация във Фейсбук

Има начин и можем да го направим за вас. Facebook бизнес страницата ви може да се свърже с онлайн магазина и ще можете да виждате какви посещения има, кои страници са посетили клиентите ви и дали са направили поръчка. За това можете да прочетете повече ТУК – Как да разбера имам ли посещения в сайта си и продажби от Фейсбук? Освен това Facebook има инструменти за анализ, който дава отчети за активността на потребителите – феновете ви. Чрез тях можем да правим подробни анализи за поведението на клиентите ви и да използваме информацията максимално във ваша полза. Така ще можем да оптимизираме рекламите ви, за да са по-успешни.


Колко струва реклама във Facebook?

Колко струва реклама във Фейсбук
Колко струва реклама във Фейсбук?

Бюджет за реклама във Фейсбук определяте вие. Можете да определите 10 лв., 20 лв., … 100 лв. За ден, за седмица …. Важното тук е, че можете да тръгнете с малко. Да увеличавате бюджета си поетапно. Чрез направените анализи от ефективността на рекламата ще можете да направите и промени в бюджета си. Ние не можем да ви кажем колко пари да вложите като за начало, но заедно ще можем да преценим най-добрият вариант за вашият старт.


Колко пари ще спечеля от реклама във Фейсбук?

Това е въпроса, който терзае всеки. Няма точен отговор. Тук се сещам за няколко варианта, които ще ви дам за пример защо не може да се отговори точно. Сюжетите са ми абсолютно примерни.

  • Вариант 1 – продавате КОПЧЕТА  – от клик, който ще ви струва 10 стотинки, ще изкарате 1 лев

    Как да рекламирам във Фейсбук
    Как да рекламирам във Фейсбук
  • Вариант 2 – продавате ЯХТИ – от клик, който ще ви струва 10 стотинки, ще спечелите 1 милион
  • Вариант 3 – клиента вижда рекламата ви. Харесва му и посещава сайта. Не купува нищо в момента, защото точно сега не му трябва. След 5 дни вижда рекламата ви отново и вече е готов да купи. Ще имате N пари изхарчени за клик и N за печалба.
  • Вариант 4 – клиента вижда рекламата ви. Харесва му и посещава сайта. Не купува нищо, защото не му допадат офертите ви. След това да види друга ваша реклама с нови оферти и вече да е готов да купува…

Тези примери могат да продължат в този дух още много…. За това няма как да ви дадем отговор на въпроса – Колко ще спечеля от реклама във Facebook. Винаги има риск и винаги има възможности за печалба. Докато не се осмели човек да опита – няма как да знае.

За това не отлагайте плановете си за утре! Потърсете ни още сега за вашата индивидуална оферта!