SEO оптимизация на онлайн магазин

SEO оптимизация на онлайн магазин …. Да – правим SEO оптимизацията на електронни магазини, които да генерират интернет продажби. В тази статия ще отговоря на някои ваши въпроси.

Необходима ли е SEO оптимизация на интернет магазин за продажби?

SEO на интернет страница за продажби
SEO на интернет страница

Да! Категорично! Щом искате да ви намират в търсачки като Google, Bing.. SEO оптимизацията извежда сайтовете в резултатите от търсене на потенциални клиенти. Когато намерят вашият онлайн магазин, вече има възможност те да купят от вас. Да имате посещения в сайта си без SEO е нищожна и отива към 0.


Може ли без SEO оптимизация на интернет магазин?

Може, когато продавате само в социалните мрежи и рекламирате в тях. SEO е съкратена форма на Search Engine Optimization или на български – „оптимизация за търсачки„. Както виждате от превода – не става дума за социалните мрежи или за други канали за продажби, въобще. За продажби във Фейсбук имаме отделна услуга, която можете да видите в Създаване на онлайн магазин във Facebook или Управление на реклами във Фейсбук.


Как се прави SEO оптимизация на електронен магазин?

SEO на уеб сайт за продажби
SEO на уеб сайт за продажби

SEO оптимизацията на електронен магазин е много работа и постоянство. В общи линии е следното:

  • добри описания на продуктите – на всеки един
  • описания на изображенията
  • оптимизиране на кода към всеки един продукт с необходимите тагове и атрибути
  • регистриране на онлайн магазина към контрол панелите на търсачките за анализи и репорти за развитието на магазина
  • постоянно наблюдение за развитието на магазина и съответно се правят необходими промени по определени параграфи
  • наблюдение за бързината на работа на сайта
  • наблюдение за индексирането на страниците в търсачките ….. и още, и още….

SEO оптимизация е цял процес

SEO на уеб сайт за търговия в интернет
SEO на уеб сайт за търговия в интернет

Той обхваща много неща вътре в самия онлайн магазин, както и извън него. Всички те взети заедно влияят на неговото цялостно развитие, позициониране и продажби. Вие като клиент нямате представа какво още правим ние, за да работи онлайн магазинът ви добре. Това, което виждате като качени продукти и описания, е една капка в морето.


Колко работа е SEO оптимизацията по интенет магазин?

Ще направя едно сравнение, с което да добиете малко повече представа. Да вземем един сайт блог, който има 50 страници и по 2-3 изображения на страница. SEO оптимизация се прави на всяка страница по отделно + на изображенията отделно. Това означава, че по него е свършена работа 50 пъти + работата по изображенията.

Сега си представете онлайн магазин …

SEO на онлайн магазин за търговия в интернет
SEO на онлайн магазин за търговия в интернет

…който има 1000 продукта и по 10 изображения за продукт. Това означава 1000 страници и по всяка една от тях се работи поотделно + работа по всяко едно изображение. Всяка трябва да е с индивидуално описание и всичко останало по нея, за да е различна от останалите 999 страници. Сметката горе долу ще си я направите… Отделно работата ни като администратори, за да работи сайта бързо и качествено, наблюдение, анализи за развитието на електронният магазин… Тя също се върши, ако не ежедневно, то през ден.Може ли SEO на ниска цена?
цени за SEO оптимизация
Цени за SEO оптимизация

Давам ви този пример, за да знаете защо SEO оптимизацията не може да бъде на ниска цена. Ангажимента, който ще поемем с такова количество работа, е огромен. Времето, което отнема е много. Дори и с по-малко продукти в онлайн магазина – работата пак е същата. В случай, че решите вие да управлявате магазина си, да качвате продукти, да ги описвате … Отделете цялото си време единствено и само за това. Ние ще ви покажем как да качвате продукти и да попълвате описанията си.


Колко струва SEO оптимизация на интернет магазин?

Цена за SEO оптимизация може да варира в зависимост от големината на сайта. От примера, който дадох по-горе, мисля стана ясно за количеството работа за вършене. За това цена ще можем да ви дадем като индивидуална оферта.


Колко време отнема SEO оптимизацията на онлайн магазин?

SEO оптимизация на интернет магазин
SEO оптимизация на интернет магазин

Месеци! Няма такова нещо като бърза SEO оптимизация на сайт. Всичко, което се прави в процеса на SEO изисква време за индексиране, подобряване… Истински добри резултати могат да се видят след 6 месеца и този цифра я давам МНОГО УСЛОВНО! Тук факторите са много и първите, за които се сещам веднага е конкурентната ви ниша. Повече конкуренция – повече работа – повече време за резултати. При по-слаба конкуренция – евентуално по-бързи резултати и пак не е сигурно.


Ще продавам ли след като имам SEO на онлайн магазин?

SEO оптимизация на уеб сайт за продажби в интернет
SEO оптимизация на уеб сайт за продажби в интернет

Всички онлайн магазини, които сме разработили и оптимизирали, са продавали. Кой повече, кой по-малко. Продажбите в онлайн магазинът ви зависят изцяло от вас. Тук е момента да направя разграничение между това в какво се състои нашата работа и резултатите от нея. Тя е чрез SEO оптимизация на уеб сайт да доведем клиенти в него. Да създадем органичен трафик от търсачките към него. Възможно повече хора да посетят онлайн магазина. Можем да създадем условия за трафик от 5000 човека на месец / да речем, но дали ще купят от вас – не е наша отговорност.


От какво зависят продажбите ми в онлайн магазина?

Това зависи от продукта, който предлагате. Цените ви, офертите ви … Възможно е всички тези 5000 човека да купят или нито един от тях. Ние не отговаряме за Решението на крайният клиент. Важно е за нас и за вас да го знаете, за да сме сигурни, че разбирате за какво плащате.


Важно е да имате Бизнес план

Същото е и когато имате физически магазин – представете си тези 5000 човека да се изредят през него за месец. Продажбите ви ще зависят изцяло от персонала, продукта, цените, промоциите,  конкуренцията около вас … За това тук важното е първо при стартирането на онлайн магазин да направите консултация с нас и да направим проучване. Да имате първоначален анализ на пазарната ниша и още други въпроси, от които ще зависи старта и развитието ви. Можете да прочетете повече за услугата ни Маркетинг стратегия или още сега да се свържете са нас и да обсъдим плановете ви.

SEO оптимизация на сайт за продажби в интернет
SEO оптимизация на сайт за продажби в интернет

Винаги можете да ни потърсите!

Сигурно имате още въпроси… Винаги можете да ни потърсите и да питате. Няма да ви кажа, че е лесно. Няма да ви кажа, че от интернет се печели бързо. Но ние сме тук за това. Вашият екип, който да свърши цялата тази работа и да ви помогне да успеете и да се развиете.

Не отлагайте плановете си за утре! Потърсете ни още днес! Вече Растеж!