Изработка на афилиейт сайт за продажби

Изработка на афилиейт сайт за продажби е един от вариантите да продавате в интернет, без да зареждате стока. Сайтовете, които предлагат афилиейт програма са много и можете да се присъедините, към който искате. Един от тях е Али експрес, да речем. По-долу ще ви дадем и линк с множество афилиейт програми, които са събрани на едно място и можете да разгледате по-късно. Този тип афилиейт сайтове могат да работят, както в чужбина, така и на българският пазар.

Какво е афилиейт сайт или афилиейт маркетинг?

Това е сайт за онлайн търговия или блог, който има ролята на посредник между крайният клиент и основният сайт, от който вие предлагате дадената стока или услуга. При покупка на даден продукт или услуга вие ще получите комисионна, която се определя от основният сайт, чийто продукти предлагате. Всеки процент за продажба е различен и се определя от тях. Вие имате роля на дистрибутор или представител на дадените продукти и услуги. Вие сте тези, които да убедите крайният клиент да купи от основният сайт, като представяте продуктите и услугите им. Колкото по-добре се справяте, толкова по-голям е шанса да продавате и печелите от комисионни.

Как ще разбера, че имам продажби и колко комисионна?

Когато се регистрирате в сайт с афилиейт програма, ви се предоставя достъп до лично ваш контрол панел – профил, от който следите цялата информация за посещенията от вашите линкове, статистика за направените поръчки и съответно натрупаните комисионни. Така можете да си организирате и начините на рекламиране на сайта. Афилиейт програмите, които сме виждали, позволяват да рекламите във всички социални мрежи, в личен сайт блог … с две думи – няма ограничения. Има и такива, които имат някакви изисквания, но са малко. В крайна сметка за тях е добре, защото на практика вие им разпространявате рекламата навсякъде. Прокламирате ги, хвалите ги, за да спечелите на края и вие.

Как ще си получите парите от продажбите?

Това също го определя сайта родител, чиято афилиейт програма сте избрали. За това преди да се включите в такава, трябва подробно да се запознаете с условията им. Обикновено се използват банков превод, пей пал, някои дори предлагат разплащане в дигитална валута като биткойни и други от този род.

Има ли риск за мен от афилиейт програмите?

На практика – не. Няма да загубите нищо материално, освен времето си, за да тествате дадена афилиейт програма. За това е необходимо и да се информирате обстойно за дадената фирма / сайт. В България също можете да намерите афилиейт програми, в които да се включите.

Печели ли се от афилиейт сайт?

За съжаление няма точен отговор на този въпрос. Всичко зависи от самата програма, продуктите и вашите усилия, за да рекламирате сайта си и продуктите в него. Колкото повече разпространявате и рекламирате офертите си, толкова повече увеличавате възможността да продавате и да печелите. Има сайтове, които дават огромни комисионни от вариращи от 5% до 50%, което чак изглежда невероятно. Това не означава, че няма да ги вземете. Въпрос на проба – грешка.

Най-хубавото е, че в един сайт, можете да комбинирате множество афилиейт програми и да се възползвате от всички тях. Има два варианта, по които да изглежда сайта ви: като онлайн магазин или като информационен портал. И двата варианта са добър избор, но зависи от това какво предлагате. Ако са продукти, то по-удобен вариант е да изглежда като онлайн магазин. Ако са услуги, по-удобен вариант е тип блог или информационен сайт.


Един бърз пример – аз мога да участвам в афилиейт програма на хостинг компании. Ще напиша статия, в която изтъквам предимствата на компанията, вие да си купите хостинг и домейн от тях, аз взимам комисионна, определена от компанията. Готово! Бързо и лесно, но така се прави омлет. Докато това стане, аз трябва да напиша обстойна статия, с която да ви УБЕДЯ, че тази компания е най-добрият ви избор. Да разпространя страницата си във всички възможни кътчета на интернет и да достигна възможно най-много хора. Тогава мога да чакам и резултати от продажби и комисионни. Така че, усилията които ще трябва да положите, не са малко. В случай, че имате много разработени профили в Инстаграм, Фейсбук или други такива – то можете да рекламирате сайта си там. Така имате първоначална възможност да достигнете повече хора и пак ще положите доста усилия във времето за разпространение и популяризирането му.

Оферта за изработка на афилиейт уеб сайт

Офертите са два типа: онлайн магазин или информативен сайт блог, портал.

Като онлайн магазин сайта ще има класическите функции за такъв, но с разликата че бутона купи, ще води към сайта с афилиейт програмата. Преминавайки към него, клиента прави поръчка от сайта родител и от там нататък те имат ангажимента да изпратят стоката и да се занимават с всички подробности. За вас остава да чакате комисионна. Изработка на онлайн магазин афилиейт сайт е по-скъпият вариант. Така е, защото е необходимо целият магазин да бъде настроен да работи по този начин. За това ще ви дадем същата цена и начин на изработка, като за изграждане на интернет магазин за продажби.

Вариант 2 – блог сайт тип информационен портал, в който ще сложите банери и линкове към сайта с афилиейт програмата. После следва същата логика, която описахме по-горе. Това е бюджетно предложение за изработка на уеб страница, която ще можете да продължите да развивате сами. Да добавяте статии, снимки, линкове … Колкото по-подробен и информативен е сайта ви, толкова по-голям е шанса да продавате и печелите от афилиейт маркетинг.

Да си направя ли афилиейт сайт за продажби в интернет?

В случай, че се колебаете, мислили сте за това, чудите се…. Можете да ни потърсите и да разберем заедно дали да стартирате проекта си. Пробвали сме доста варианти и можем да кажем, че от опит глава не боли. Винаги има момент да си загубите времето. Да имате нужда от смяна на посоката, но по-добре да сте опитали, отколкото да се чудите дали ще се получи. Има хиляди възможности за афилиейт маркетинг и усилията ви няма да останат напразни. Всичко зависи от вас! Ако не знаете как да го направите, то ние предлагаме анализ и проучване на пазарна ниша. Ще ви съберем необходимата информация, за да знаете дали има смисъл да работите с даден сайт или да изберете други. Също така ще ви дадем насоки как и на къде да се ориентирате, за да стартирате най-сигурно и бързо.

Друг вариант за онлайн търговия без да зареждате стока е дропшипинг сайт, който също можем да изработим. Той може да бъде комбинация от афилиейт програма + дропшипинг онлайн магазин и да печелите по всички възможни измислени варианти за онлайн търговия.

Не отлагайте плановете си за утре! Потърсете ни още днес и заедно ще намерим правилните решения. ВЕЧЕ РАСТЕЖ!